Diplomat -Dünya

SPOR

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’ndan’Taha Akgül’e geçmiş olsun ziyareti

Avatar

Published

on

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milli takım kampında antrenman sırasında sol omzundan yaşadığı sakatlığın ardından ameliyat edilen Taha’yı evinde ziyaret etti.

Taha Akgül’ün son durumu hakkında bilgi alan Bakan Kasapoğlu, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Milli güreşçinin sağlık durumunun iyiye gitmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Kasapoğlu, “Taha kardeşim en kısa zamanda sağlığına kavuşarak, minderdeki yerini alacak ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi başarıyla temsil edecektir.” ifadelerini kullandı.
Sakatlığı ve sağlık durumu hakkında Bakan Kasapoğlu’na bilgi veren Taha Akgül, Tokyo 2020’ye hazırlanmak için 3 aylık süresinin olacağını bildirdi. Taha, desteklerinden dolayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür etti.

DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 FIFA Dünya Kupası Kapanış Töreni’ne katıldı

Avatar

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani’nin daveti üzerine gittiği Doha’da, konuk devlet ve hükûmet başkanları ile 2022 FIFA Dünya Kupası Kapanış Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Lusail Stadyumu’nda oynanan Arjantin-Fransa final maçını seyretti.

Okumaya Devam edin

DİPLOMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 FIFA Dünya Kupası açılış törenine katıldı

Avatar

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’da Al-Bayt Stadyumu’nda düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış törenini, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani ve konuk diğer devlet-hükûmet başkanları ile birlikte izledi. Törende, Katar Emiri Şeyh Temim bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ile Ekvador arasında oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası açılış maçını da seyretti.

Okumaya Devam edin

DÜNYA

GSB Yurtları İçin 415 Bin 305 Başvuru

Avatar

Published

on

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 415 bin 305 gencin Bakanlık yurtlarına başvuru yaptığını açıklarken, 105 yeni yurt binasının yapılacağını da duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 415 bin 305 gencin bakanlık yurtlarına başvuru yaptığını duyurdu.

Bakan Kasapoğlu, Ankara Cebeci Site Yurdu’nda yaptığı açıklamada, 2022- 2023 eğitim öğretim yılına ilişkin yurt başvurularının tamamlandığını hatırlatıp, yapılan başvurulara ilişkin bilgilerin 12 kamu kurumunda, tamamen dijital olarak kontrol edildiğini aktardı. Öğrencilerin ağırlıklı olarak gelir durumu, başarı durumu ve sosyal durumlarına göre puanlama yapılarak en kısa sürede yurt yerleştirmelerine başlanacağını ifade eden Bakan Kasapoğlu, “Başvuruların değerlendirmesi objektif kriterlerle yapılıyor. Yerleştirme süreci de böyle devam ediyor” dedi.

Yurt ihtiyaçları ve rakamlarına ilişkin Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin bir bölümünün açık öğretimde, örgün öğretimdeki gençlerin bir bölümünün de kendi şehirlerinde okuduğuna dikkati çeken Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi bu yıl 1 milyon 5 bin 490 gencimiz üniversitelerine yerleşti. Üniversiteye yerleşen gençlerin 154 bin 859’u açık öğretimde, 850 bin 631’i ise örgün öğretimde eğitimlerini sürdürecekler. Örgün eğitimde üniversite hayatlarını sürdürecek öğrencilerin ise 502 bin 295’i bulundukları şehirden başka bir şehirde üniversiteye yerleşti. Bu sayıya bir kez daha dikkatinizi çekmek istiyorum. Çünkü bu sayı önemli. 502 bin 295 sayısı, bu yıl üniversite okumak için başka şehirlere giden yeni öğrencileri ifade ediyor. İşte GSB yurtlarımız için başvurmaya hak kazanan kitlenin büyüklüğü tam olarak budur. Üniversiteye ilk defa başlayacak 316 bin 460 öğrencimiz yurt için başvurusunu tamamladı. Ara sınıflarda ise 98 bin 845 öğrencimiz yurtlarımıza başvuru yaptı. Yani 2022- 2023 eğitim öğretim dönemi için birinci sınıf ve ara sınıflar olmak üzere toplamda 415 bin 305 gencimiz GSB yurtlarına başvuru yapmış bulunuyor. Başvuran öğrencilerimizin 169 bin 899’u erkek, 245 bin 406’sı kızlardan oluşuyor. Bu sayılar, yurtlarımızın hem gençler hem de aileleri nezdinde ne kadar büyük bir güven kazandığını gösteriyor.”

“Her genç bizim özel ilgi alanımızdadır”

Bakan Kasapoğlu, Türkiye’de yurt ihtiyacı olan her gencin özel ilgi alanında olduğunu ifade ederek, ‘’Bir gencimizin isteğini bile görmezden gelmeyiz” dedi.

Türkiye’nin dünyanın en yüksek kapasiteli ve en yaygın öğrenci yurdu altyapısına sahip ülkesi olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğılu, “Sadece öğrenci yurdu anlamında değil, burs ve öğrenim kredisinde de sunduğumuz imkanları gençlerine sağlayabilen başka bir ülke bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl 503 bin 461 öğrencimize tamamen karşılıksız burs, 879 bin 862 öğrencimize öğrenim kredisi desteği verdik. Bu 1 senelik zaman zarfında toplam 10 milyar liradan fazla desteği, burs ve kredi ödemeleri olarak gençlerimize sağladık. Biliyorsunuz öğrenim kredileri geri ödemelerinde ÜFE farkını da ortadan kaldırıyoruz. Bundan böyle gençlerimiz, üniversite eğitimleri boyunca kullandıkları kredi tutarı kadar bedeli geri ödeyerek borçlarını kapatabilecek. Üniversite harçları zaten yok, bunu tarihe gömen biziz” şeklinde konuştu.

Yurtlar konusunda “liderlik vizyonuna” dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, “Bu, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın 21 senede ortaya koyduğu gayretlerin bir neticesidir. Durmadan, beklemeden, çalışarak, üreterek, taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. İnşallah üniversitelerin açılmasıyla birlikte gençlerimiz, yurtlarına yerleşmeye başlayacak. Açıkladığım 800 bin sayısı da çok daha üst seviyelere, kısa zaman içinde çıkmış olacak. İnşallah bu yıl en yüksek yerleştirme oranıyla süreci sona erdireceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Eylül Pazartesi günü yurt açılışları yapacağı bilgisini veren Bakan Kasapoğlu, “Köhne yapıları, köhne anlayışı Türkiye artık geride bıraktı. Böyle güzel yurtlar yapılıyor Türkiye’de. Biz spekülasyonlarla vakit kaybedecek değiliz. İşimize bakıyoruz, hizmetimizi nasıl daha iyi hale getiririz onu düşünüyoruz. Hizmet kalitesini ve standardını nasıl daha yukarı seviyelere çıkarırız, bunun yollarını arıyoruz” dedi.

Yeni dönem, tarihe kapasite

Bakan Kasapoğlu, gençlerle birlikte yürüdüklerini belirterek, “Yeni döneme, tarihi bir yatak kapasitesiyle merhaba diyeceğiz. Gençlere hizmet eden, gençlerin talep ve beklentileri ışığında icraatlar ortaya koyan bir bakanlığız. Her daim gençlerle yan yanayız. El eleyiz, kol kolayız. Bu kutlu yürüyüşümüze kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

İlk yerleştirme sonuçlarının en kısa sürede açıklanacağını dile getiren Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sonrasında her pazartesi ve perşembe günü ek yerleştirmelerimiz olacak ve bu uygulama her sene olduğu gibi yıl boyu devam edecek. Ben bir kez daha tüm gençlerimize hayırlı uğurlu bir süreç temenni ediyor, önce ekranları başında bizleri takip eden genç arkadaşlarımızı ve değerli ailelerine saygılarımı sunuyorum. Gençlerin, yurt ücretleri konusunda hiçbir spekülasyona itibar etmemesini özellikle vurgulamak istiyorum.”

Açıklamalarının ardından Cebeci Site Yurdu’nda incelemelerde bulunan Bakan Kasapoğlu, yurt bahçesinde basın mensuplarıyla basketbol oynadı.

Okumaya Devam edin

DÜNYA

NBA efsanesi Bill Russell hayatını kaybetti

Avatar

Published

on

NBA’in efsane oyuncularından olan Bill Russel, 88 yaşında hayatını kaybetti. Efsane isim, Boston Celtics takımıyla 13 yılda kazandığı 11 şampiyonlukla adını tarihe yazdırmıştı.

NBA tarihinin en önemli isimlerinden olan Bill Russell 88 yaşında hayata veda etti. 12 kez All-Star olan Bill Russell, 11 kez yüzük takma başarısını göstermişti.

Kariyerini Boston Celtics’te geçiren pivot oyuncusu, 5 kez de MVP ödülüne layık görülmüştü.

BILL RUSSELL KİMDİR?

William Felton Russell, NBA’in efsanevi pivot oyuncularındandır. Boston Celtics’in 13 sezonda kazandığı 11 şampiyonlukta önemli role sahip basketbolcudur. NBA’de oynadığı dönemlerde büyük pivot Wilt Chamberlain’le karşılaştırılmıştır. Her ne kadar bireysel anlamda ona karşı zayıf kalsa da elde ettiği şampiyonluklar sayesinde onu geçmiştir.

2.08 m boyunda olan ve pivot pozisyonunda oynayan Bill Russell 1955 ve 1956 yıllarında San Francisco Üniversitesi ile NCAA şampiyonluğu kazanmıştır. Bu dönemde 55 maç üst üste kazanarak inanması güç bir performans göstermişlerdir.

1956 Melbourne Olimpiyatları’na ABD Basketbol Takımı’nın kaptanı olarak çıkmış ve altın madalayayı takımına kazandıran en önemli oyunculardan biri olmuştur.

1956 yılında Boston Celtics’le NBA kariyerine başlamıştır. 1969’a kadar oynadığı NBA’de 1958 ve 1967 yılları hariç tüm sezonlarda şampiyonluk yaşamıştır. Koçu Red Auerbach yönetiminde bu başarılar ulaşırken ABD’nin bu denli önemli bir ligde bu kadar önemli rol alan ve başarılı olan ilk Afroamerikalı oyuncu olmuştur.

1966 ile 1969 yılları arasında aynı zamanda antrenörlük yaptığı Celtics’le iki şampiyonluk kazanmıştır. Antrenörlük kariyerine 1973-1977 arası Seattle SuperSonics’de, 1987-1988 yıllarında ise Sacramento Kings’te devam etmiştir.

Bill Russell hâlen NBA’in en çok yüzük kazanan oyuncusu konumundadır.

Okumaya Devam edin

DÜNYA

Modern Pentatlon Dünya Kupası’nda bayanlarda Fransız Elodie CLOUVEL, erkeklerde Güney Koreli Woongtae JUN altın madalya kazandı.

Avatar

Published

on

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Modern Pentatlon Dünya Kupası’nda bayanlar ve erkekler final yarışmaları sona erdi.

Ankara Beştepe’deki Atlı Spor Kulübünde düzenlenen Kadınlar ve Erkeklerde 18’er sporcunun yarıştığı finallerin bayanlar kategorisinde Fransız bayan pentatloncu Elodie CLOUVEL, bin 385 puanla Dünya Kupası Şampiyonu oldu.

Fransız Sporcu CLOUVEL bu sonuçla altın madalya kazandı. Binicilik, Eskrim, Laser-Run ve Yüzme branşlarında yarışmaların yapıldığı UIPM Modern Pentatlon Dünya Kupası finalleri Bayanlarda gümüş madalyayı ise bu kategoride ikinci olan İngiliz bayan sporcu Jesaica VARLEY bin 381 puanla elde etti.

Macar sporcu Michelle GULYAS ise bin 374 puanla üçüncü sırada yer alarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Bayanlarda Türkiye adına yarışan ilke ÖZYÜKSEL de bin 341 puanla 11’inci sırada yer aldı.

Dünya Kupası Finalleri Modern Pentatlon erkekler kategorisinde ise Güney Koreli Woongtae JUN bin 508 puanla birinci olurken altın madalyayı GÜNEY KORE’ye götürdü. Aynı ülkeden Changwan SEO da bin 498 puanla ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.

Erkeklerde üçüncülüğü ise bin 485 puanla Macar CSABA BOHM aldı. Bu sonuçla BOHM bronz madalya elde etti.

Uluslararası Modern Pentatlon Birliği’nin (UIPM) ilk kez Türkiye’de düzenlediği UIPM Modern Pentatlon Dünya Kupası Finalleri bugün yapılacak Karışık Bayrak Yarışıyla sona erecek.

Karışık Bayrak Yarışı’nda Türkiye’yi İlke ÖZYÜKSEL ve Buğra ÜNAL temsil edecek.

Okumaya Devam edin

DÜNYA

NBA’de GOLDEN STATE WARRIORS ŞAMPİYON.

Avatar

Published

on

Amerikan Basketbol ligi NBA’de GOLDEN STATE WARRIORS 2021-2022 sezonunun ŞAMPİYONU….

Batı konferansı Şampiyonu Warriors’la Doğu Konferansı Şampiyonu Celtics’i karşı karşıya getiren Final serisinde Warriors, Celtics karşısında 4-2 üstünlük sağlayarak NBA Şampiyonu oldu. Warriors NBA tarihinde de toplamda 7’inci şampiyonluğunu elde etti. Warriors 17’şer şampiyonluğu bulunan Los Angeles Lakers ve Boston Celtic’ten sonra 7 şampiyonlukla NBA’de en fazla Şampiyon olan üçüncü takım oldu.

Warriors son 8 NBA sezonunda da toplam 4 şampiyonluk kazandı.

Golden State Warriors takımından Stephen CURRY de 2021-2022 NBA sezonunun EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP) SEÇİLDİ.

Okumaya Devam edin

DÜNYA

KAYAK FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA yeniden ALİ OTO seçildi.

Avatar

Published

on

Türkiye KAYAK FEDERASYONU’nda Başkan değişmedi. KAYAK FEDERASYONU Başkanlığına ALİ OTO ikinci kez seçildi.

ALİ OTO, 2026’da İTALYA’nın MİLANO ve CORTINO d’AMPEZZO kentlerinde düzenlenecek KIŞ OLİMPİYAT OYUNLARI sonrasındaki federasyon seçimlerine kadar KAYAK Federasyonu Başkanlığı yapacak.

Ankara’da Mercure Otelde yapılan KAYAK Federasyonu’nun 5’inci Olağan Genel Kurulu’nda ALİ OTO başkanlığa getirildi. ALİ OTO ve Atakan ALAFTARGİL’in yarıştığı 5’inci Olağan Genel Kurul’un İki adaylı başkanlık yarışında, oy kullanan 288 delegeden 150’sinin oyunu alan ALİ OTO başkanlığa seçildi.

Bu sonuçla, ALİ OTO KAYAK FEDERASYONU’nunda üst üste ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu. ALİ OTO, 5’inci Olağan Genel Kuruldaki konuşmasında, 4 yıllık Başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği projeler ve faaliyetler hakkında delegeleri bilgilendirdi.

ALİ OTO, Kış Olimpiyatlarında en çok madalya kazanan ülkelerin başında gelen Norveç’le kayak sporunu geliştirmek ve uluslararası yarışmalarda madalyalar kazanmak amacıyla ikili işbirliği yapacaklarını söyledi. Kayak sporuna hep birlikte değer katacaklarını ifade eden Ali OTO, bu sporu bir bölgenin Sporu olmaktan çıkaracaklarını da belirtti.

Ali OTO, çalışmalarını daha işlevsel hale getirmek için Kayak federasyonunu bir ofiste topladıklarını da sözlerine ekledi.

Başkan adayları ALİ OTO ve ATAKAN ALAFTARGİL’in konuşmalarından sonra Başkan, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Denetleme Kurulu üyelikleri için seçim yapıldı. Oylama sonucunda ALİ OTO yeniden KAYAK FEDERASYONU başkanlığına seçilirken yönetim kurulu üyelikleri de belirlendi.

KAYAK Federasyonu’nda Yönetim Kurulu şu üyelerden oluştu; Kelime ÇETİNKAYA, Fikret ÖREN, Talip UZUN, Tarkan SOYAK, Refik AFŞAR, Tayfun ŞIK, Nazım SÖĞÜT, Mustafa TAŞDEMİR, Mustafa YIKICI, ve Süleyman YILDIRIM. KAYAK Federasyonu’nda Cafer NUROĞLU, Doç. Dr. Elvan KEÇELİOĞLU, Dr. Cem Duran UZUN, Abdullah İSLAMOĞLU ve Ahmet OKUYAN da Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yapacaklar. Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Ünsal ARTUR ve Tekin AYDIN getirildi.

KAYAK FEDERASYONU başkanlığına seçilen ALİ OTO, sonuçların belli olmasından sonra delegelere bir teşekkür konuşması yaptı. ALİ OTO, konuşmasında öncelikle KAYAK camiasına birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yeni dönemin camialarına hayırlı olması dileklerini de ileten ALİ OTO, delegelere desteklerinden dolayı teşekkür etti. ALİ OTO, Kayak sporunu yurt genelinde yaygınlaştırmak için daha çok çalışacaklarını da kaydetti.

Türkiye KAYAK Federasyonu’nun 5’inci Olağan Genel Kurulu Başkan ALI OTO’nun tebrikleri kabulü, Yönetim Kurulu üyeleri ve delegelerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Metin ASLIM

Okumaya Devam edin

DÜNYA

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü tanıtım etkinliğine katıldı

Avatar

Published

on

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri kapsamında “Yaşanabilir Bir Dünya İçin: Bisiklet” sloganıyla TBMM Bisiklet Tanıtım Turu programına katıldı.

,TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis tören alanında gerçekleşen programda yaptığı konuşmada, 3 Haziran’ın hem Dünya Koşu Günü hem de Dünya Bisiklet Günü olduğunu anımsattı.

Bisiklet kullanmak için zaman ayrılması gerektiğini dile getiren Şentop, kendisinin de fırsat bulduğunda bisiklete bindiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler’in (BM) ekonomik ve çevreci faydaları sebebiyle ortak bir karar alarak 3 Haziran’ı Dünya Bisiklet Günü ilan ettiğini hatırlatan Şentop, dünyada birçok ülkenin, çevre dostu bisikleti etkili biçimde kullanmak üzere harekete geçtiğini vurguladı.

Çocukluğu döneminde, çocukların bisiklete ulaşmasının zor olduğunu, bugün ise dünyada değişen koşullar nedeniyle farklı seçeneklerin bulunduğunu belirten Şentop, “Ancak yine de hem dünyada genel olarak hem de ülkemizde bisiklet kültürünün yaygınlaştırılması arzu ediliyor ve bizler de bunu destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonunun “Yaşanabilir bir dünya için bisikleti seçin” sloganıyla bisiklet kullanımını teşvik etmek için harekete geçtiğini belirten Şentop, şöyle konuştu:

“Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle bütün dünyada petrol fiyatlarının en az üç katına çıktığı bir ortamda birbiriyle örtüşen bir dönem oldu. Türkiye Bisiklet Federasyonuna, ‘Yaşanabilir bir dünya için bisikleti seçin’ diyerek bütün Türkiye’yi bisiklet etrafında organize ettiği için şükranlarımı sunuyorum. Onlar sayesinde bu yıl 81 ilimizde bisiklet turu organizasyonları ve fotoğraf yarışmaları, okullarda güvenli bisiklet kullanımı, trafik eğitimleri, çevrimiçi bisiklet ve trafik eğitimleri düzenlendi.

Türkiye genelinde 30 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek organizasyonlara, Milli Eğitim Bakanlığımızdan İçişleri Bakanlığına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza kadar Emniyet Genel Müdürlükleri ve Türkiye Belediyeler Birliği de destek verdi.”

“Bisiklet, bisikletle seyahat, vücudumuzun ve ruhumuzun özgürlük ihtiyacına yakışan en güzel ulaşım aracıdır.” diyen Şentop, konuşmasına şöyle devam etti:

“Masumdur; yanlışlıkla birine çarpsa bile asla felaketle sonuçlanmaz. Bisikletli biri, tanımadığı şehirlerde ve ülkelerde barış ve esenlikle karşılanır. Onun gezgin ruhundaki pozitif psikolojik yön, hemen etrafındaki insanlara geçer. Hem vücudun hem ruhun mukavemetini güçlendirecek bisiklet sporunu ülkemiz insanının günlük hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirmeliyiz. Bisikleti, okul sporları içerisinde daha popüler hale getirmeli, bütün çocuklarımıza ve gençlerimize bisiklet kullanırken trafik bilincini de aşılamalıyız.

Bunun için büyükşehirlerimizden başlayarak altyapı çalışmalarının bisikletli bir yaşama göre yeniden düzenlenmesi büyük önem taşıyor. Maalesef kazalar sebebiyle her yıl kaybettiğimiz birçok bisikletçimiz var. Bu elim kayıpların olmaması için bütün bakanlıklar bir arada çalışarak tedbirlerin alınmasını sağlamalı, bizler de sizin gibi topluma bu duyarlılığı kazandırmaya yönelik çabaları destekleyerek halkımızı ve sürücüleri bu konuda bilinçlendirmeliyiz.”

Meclis Başkanı Şentop, yurt içinde ve yurt dışında bisiklet sürücüleri arasında adeta gizli bir dil şeklinde bisiklet kardeşliğinin olduğunu, bisiklet tutkunlarının birbirine selam vermeden geçmediğini vurguladı.

Birinin bisikletine bir şey olması durumunda diğer bisiklet sürücüsünün hemen onun yardımına koştuğuna dikkati çeken Şentop, “Bisiklet kardeşliği, barış dilinin iki teker üstüne binmiş seyahat hali gibidir. Sporun, kardeşliğin, eğlencenin, kısacası çocukluk mutluluğunun ortak dili olan 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü hayırlara vesile olsun. Bisikletin, bütün milletimizin hayatına girdiği bir döneme başlangıç olsun.” diye konuştu.

TBMM Başkanı Şentop, sporcular ve diğer davetlilerle tören alanında bisikletle tur attı.

Bisiklet turu sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Şentop, “İlkokul sonlarına doğru bisikletim olmuştu. Dedem hediye etmişti. Yaşadığımız şartlarda bisiklet sürmek kolay olmuyor. Ama bazen Tekirdağ’da veya gittiğimiz açık alanlarda sürmek mümkün oluyor.” dedi.

Şentop, “siyasette mi bisiklette mi terlemek daha iyi?” sorusuna ise “İkisi de güzel. Terlemek iyidir. Çalışınca terliyorsunuz.” karşılığını verdi.

Başka bir soru üzerine Şentop, imam hatip lisesinde okurken güreş takımında olduğunu, bir dönem hentbol oynadığını ve ok attığını söyledi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da Türkiye’de bisiklet yolları ile bisiklet kullanılan şehirlerin arttırılmasını istedi. Müftüoğlu, desteklerinden dolayı TBMM Başkanı Şentop’a teşekkür etti.

TBMM Başkanı Şentop, daha sonra U-17 Kız Milli Takım sporcularına hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa bazı milletvekilleri, Meclis çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Okumaya Devam edin

DÜNYA

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Sporun Dostluğu ve Kardeşliği Pekiştiren Yönünü Her Zaman Görüyoruz”

Avatar

Published

on

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Sporun birleştiren, dostluğu, kardeşliği pekiştiren yönünü her daim görüyoruz. Bu anlamda hem sporu yaygınlaştırma hem sporcularımızı teşvik etme yönünde pek çok çalışmayı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Uluslararası Spor Festivali SporFest 2022’nin ödül törenine katılarak, festivalde yer alan öğrencilerle bir araya geldi.

Bakan Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada sporun birleştiren, dostluğu, kardeşliği pekiştiren yönünü her daim gördüklerini belirtti.

Türkiye’nin her tarafında Gençlik Haftası’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın dolu dolu kutlandığını belirten Bakan Kasapoğlu, “Ankara’da Sağlık Bilimleri Üniversitesinde bu coşkuyu çok farklı bir şekilde yaşatan üniversite yönetimine ve katılımlarıyla bu heyecanı zirveye taşıyan siz değerli sporcu arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“Gençlik, bu ülkenin en büyük gücü ve en büyük umudu”

Gençliğin bu ülkenin en büyük gücü ve en büyük umudu olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“19 Mayıs tarihi bir gün, bu toprakların vatan kılınmasında emeği olan büyüklerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz, hepsini rahmetle, minnetle yad ediyorum. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim gençlerimizin gözündeki ışık, onların heyecanı bize bugünümüz ve yarınlarımız için çok ama çok büyük umutlar veriyor. Gençlerimizin mutluluğu için çalışmak, onların imkanlarını genişletmek, gerek bakanlık olarak gerekse tüm devlet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde en büyük motivasyon kaynağımız. Eğitimden kültüre, sosyal hayattan spora, her alanda gençlerin yanında olduk ve yine gençlerimizin yanında tüm imkanlarımızla olmaya devam edeceğiz.”

Sporun dönüştürücü, birleştirici misyonu olduğunu, sporun olduğu yerde kötülüğün olmayacağına inandıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, “Sporun olduğu yerde kavganın, şiddetin olmayacağına inanıyoruz. Sporun birleştiren, dostluğu, kardeşliği pekiştiren yönünü her daim görüyoruz. Bu anlamda hem sporu yaygınlaştırma hem sporcularımızı teşvik etme yönünde pek çok çalışmayı gerçekleştiriyoruz. İşte Sağlık Bilimleri Üniversitesinin bu anlamda spor dostu bir üniversite olması, dumansız üniversite olmanın yanında apayrı bir anlam taşıyor. Üniversiteleri çok ama çok önemli bir paydaş olarak görüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında gerek üniversitelerimiz gerek üniversitelerin sporcularıyla çok anlamlı iş birliklerimiz var” diye konuştu.

“Artık Cudi’de sporcuların sevinç sesleri, raketlerin sesleri duyuluyor”

Bakan Kasapoğlu, “Dün Şırnak Üniversitemizin kampüsünde, Cudi Dağı’nın eteklerinde, bir zamanlar üzücü hadiselerin yaşandığı bölgede geçen yıl ulusal olarak yaptığımız tenis turnuvasının bu yıl uluslararası olanının açılışını yaptık. Artık Cudi’de sporcuların sevinç sesleri, raketlerin sesleri duyuluyor. Ülkemizin bir huzur iklimine ulaştığının en somut örneklerinden biri” ifadelerini kullandı.

“Sporla olan ilişkinizi sporla olan muhabbetinizi hiçbir zaman bırakmayın”

Türkiye’nin dört bir yanında sporu yaygınlaştıran ve altyapısını güçlendirme adına pek çok çalışmanın devam ettiğini aktaran Bakan Kasapoğlu, “Hamdolsun her geçen gün farklı alanlarda meyvelerini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii ki spordaki hedeflerimiz, hayallerimiz, her zaman daha ötesini gerçekleştirmek.” şeklinde konuştu.

SporFest 2022’e katılan bütün sporculara teşekkür eden Bakan Kasapoğlu, “Bu özel organizasyonda kazananın kardeşlik olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Sporla olan ilişkinizi, sporla olan muhabbetinizi hiçbir zaman bırakmayın. Biz sporun bütün branşlarını önemsiyoruz, her sporcu arkadaşımızın değerli olduğuna inanıyoruz. Bu yolda lütfen kendinizi yalnız hissetmeyin. Devlet olarak, bakanlık olarak, üniversite olarak sporla ilgili bağınızın güçlenmesi, spor yolculuğunuzda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da beraber olacağız” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuşmasının ardından organizasyonda dereceye giren sporculara ve takımlara ödüllerini, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl ile birlikte takdim etti.

Okumaya Devam edin

REKLAMLAR
Ocak 2020
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Genç Diplomat

REKLAMLAR
DİPLOMAT60 dakika önce

“Günü kurtarmak yerine, enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlayacağız”

DİPLOMAT1 gün önce

İyi ki Varsın Gürsel Demirok

DÜNYA3 gün önce

Yürüyen Evler | Setencioğlu Tiny House

GÜNDEM4 gün önce

Endonezya Büyükelçiliği’nden Ramazan Bayramı kutlaması.

DİPLOMAT1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

DİPLOMAT1 hafta önce

Dostluk Kapısının Anahtarı, Bülent Türker

DİPLOMAT1 hafta önce

“Kimsenin bizim öz güvenimizi örselemesine, hayallerimizle aramıza set çekmesine müsaade etmeyeceğiz”

DİPLOMAT2 hafta önce

Enerjide Dışa Bağımlılığı Bitirdiğimizde Türkiye Daha Güçlü Olacak

DİPLOMAT2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu seçimin galibi demokrasimizdir, millî iradedir”

DÜNYA3 hafta önce

Dünden Bugüne Yarından Geleceğe Nedim Delibaş

DÜNYA3 hafta önce

İyi ki Varsın Bülent Türker

DİPLOMAT3 hafta önce

“Tüm renkleriyle, tüm farklılıklarıyla Türkiye’yi kucaklayan bir anlayışla 85 milyona aşkla hizmet ediyoruz”

DİPLOMAT3 hafta önce

“Ankara, sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, kültür ve sanatıyla ülkemizin parlayan yıldızıdır”

GÜNDEM3 hafta önce

“Savunma sanayinde her gün yeni bir başarıya imza atıyoruz”

DİPLOMAT4 hafta önce

“Türkiye’yi, Cumhuriyet tarihinin en güçlü siyasi, ekonomik, askerî, sosyal seviyesine çıkardık”

DÜNYA4 hafta önce

“Çalışanımızı, memurumuzu, emeklimizi enflasyona ezdirmeme ilkemize her şart altında bağlıyız”

DİPLOMAT4 hafta önce

“Güçlü bir orduya sahip olmak, bizim için tercihten öte mecburiyettir”

DİPLOMAT4 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni’ne katıldı

DİPLOMAT4 hafta önce

İyi ki Varsın Fazilet Dikmen

DİPLOMAT1 ay önce

“Türkiye Yüzyılı güneşinin doğuşuna kimse mani olamayacaktır”

DİPLOMAT1 ay önce

“Gazze’deki katliamların tekrar etmemesi ve bölgenin ihyası için garantör olarak sorumluluk üstlenmeye hazırız”

DİPLOMAT1 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Jeong Yeondoo’yu kabul etti.

DİPLOMAT1 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burundi Büyükelçisi Didace NTureka’yı kabul etti

DİPLOMAT1 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Büyükelçisi Theodoros Bizakis’i kabul etti.

DİPLOMAT1 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filipinler Büyükelçisi Henry S. Bensurto’yu kabul etti.

DİPLOMAT1 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Büyükelçisi Blerta Kadzadej’i kabul etti.

DİPLOMAT1 ay önce

“Kültürümüzün köklerine inmeyi gaye edinen her çabayı destekleyeceğiz”

DİPLOMAT1 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit aileleri ile iftarda bir araya geldi

DİPLOMAT1 ay önce

“İstanbul’un giderek ağırlaşan trafik ve ulaşım sorununu hafifleteceğiz”

DİPLOMAT1 ay önce

“İzmir’in yatırım eksiklerini tamamlayarak, şehrimizin kayıp yıllarını hep birlikte telafi edeceğiz”

DİPLOMAT1 ay önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her açıdan daha huzurlu, daha aydınlık, daha müreffeh bir geleceği inşa etmenin çabasındayız”

DİPLOMAT1 ay önce

“Depremle sarsılan şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz”

DİPLOMAT1 ay önce

“Hak ve özgürlüklerden yatırımlara, savunma sanayinden dış politikaya kadar her alanda tarih yazdık”

DİPLOMAT1 ay önce

EPDK Başkanlığı’na yeniden Mustafa Yılmaz atandı

DİPLOMAT1 ay önce

Dünden Bugüne Yarından Geleceğe, Platinyum Holding

DİPLOMAT1 gün önce

İyi ki Varsın Gürsel Demirok

DÜNYA3 hafta önce

İyi ki Varsın Bülent Türker

DÜNYA3 hafta önce

Dünden Bugüne Yarından Geleceğe Nedim Delibaş

DİPLOMAT4 hafta önce

İyi ki Varsın Fazilet Dikmen

DİPLOMAT4 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni’ne katıldı

DİPLOMAT4 hafta önce

“Güçlü bir orduya sahip olmak, bizim için tercihten öte mecburiyettir”

DİPLOMAT4 hafta önce

“Türkiye’yi, Cumhuriyet tarihinin en güçlü siyasi, ekonomik, askerî, sosyal seviyesine çıkardık”

DİPLOMAT1 hafta önce

“Kimsenin bizim öz güvenimizi örselemesine, hayallerimizle aramıza set çekmesine müsaade etmeyeceğiz”

DİPLOMAT1 hafta önce

Dostluk Kapısının Anahtarı, Bülent Türker

DİPLOMAT3 hafta önce

“Tüm renkleriyle, tüm farklılıklarıyla Türkiye’yi kucaklayan bir anlayışla 85 milyona aşkla hizmet ediyoruz”

GÜNDEM3 hafta önce

“Savunma sanayinde her gün yeni bir başarıya imza atıyoruz”

DÜNYA4 hafta önce

“Çalışanımızı, memurumuzu, emeklimizi enflasyona ezdirmeme ilkemize her şart altında bağlıyız”

DİPLOMAT3 hafta önce

“Ankara, sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla, kültür ve sanatıyla ülkemizin parlayan yıldızıdır”

DİPLOMAT2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu seçimin galibi demokrasimizdir, millî iradedir”

DİPLOMAT2 hafta önce

Enerjide Dışa Bağımlılığı Bitirdiğimizde Türkiye Daha Güçlü Olacak

GÜNDEM4 gün önce

Endonezya Büyükelçiliği’nden Ramazan Bayramı kutlaması.

DİPLOMAT1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

DÜNYA3 gün önce

Yürüyen Evler | Setencioğlu Tiny House

DİPLOMAT60 dakika önce

“Günü kurtarmak yerine, enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlayacağız”

REKLAMLAR
REKLAMLAR

Genç Diplomat

seers cmp badge