DÜNYA

İyi ki varsın Murat ÇÖKDÜ;

Published

on

Tarihi ilk çağlara (M.Ö. 3000) yıllarına kadar uzanan,toros dağlarının eteklerinde bulunan, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin üzerinde kurulmuş, coğrafi ve kültürel bir bölge olan Çukurova’nın merkezinde, güçlü nehir ve barajları sayesinde sahip olduğu verimli toprakları ve üzerinden geçen ticaret yolları ile tarih boyunca üretim alanında önemli bir çekim merkezi olmuş, Türkiye’deki altıncı büyük metropolitan alana sahip olup ülkemizinde önde gelen bir tarım, ticaret ve kültür merkezi ADANA..

İyi ki varsın yazı dizimizin konuğu ,Enerji Sektöründen, hepimizin de yakinen tanımış olduğu bir değer. Yukarı da tanıtım ve Biyografisinden bahsettiğim ..Ülkemizin 4 .Büyük ili olan Adana doğumlu ..Murat ÇÖKDÜ.

Murat ÇÖKDÜ,
22.01.1973 tarihinde Çukurova’nın bereketli topraklarında, Adana ilinde dünyaya geldi.İlk eğitim yıllarını doğduğu ilde tamamlayarak, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

İş hayatına 1999 yılında Etibank A.Ş.’de Kurumsal Pazarlama Uzmanı olarak başlayan Murat ÇÖKDÜ; 2001 yılında, halen bugün de devam ettiği, Enerji Sektörüne geçiş yaptı. 2001 yılında Enerji Sektörünün Öncü kuruluşlarından PETROL OFİSİ nde Diyarbakır Saha Müdürü olarak göreve başladı.Çalışma hayatında, Antalya Saha Müdürlüğü ve Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulundu.PetrolOfisi’nde verimli ve başarılı çalışmalarından dolayı , Saha Müdürlüğü’nden Bölge Müdürlüğü pozisyonuna direk atanan ilk personel ünvanını kazandı.

Murat ÇÖKDÜ ile yapılan söyleşimde:

Abraham Lincoln ’in çok sevdiğim bir sözü vardır. “You can fool all the people some of the time. And some of the people all the time. But you cannot fool all the people all the time. (Bazı insanları her zaman kandırabilirsiniz. Herkesi bazen kandırabilirsiniz. Ama herkesi her zaman kandıramazsınız)” Ben tüm hayatım boyunca bu düstura göre yaşamaya çalıştım. Bu sözleri ile sadece çalışma hayatının değil tüm yaşam felsefesinin dürüst olabilme olduğu mesajını verdi.


2007 yılında Rusya’nın en büyük enerji şirketlerinden Lukoil A.Ş.’nin Türkiye pazarına girmesi ve Türkiye’de yapılanmaya başlaması ile Lukoil’in Ege Bölge Müdürü olmuş, Bölgesindeki diğer sektör şirketlerini imrendirecek bir başarı sergileyerek 2 (iki) senede sıfırdan 25 yeni bayiye ulaşarak saygın ve güçlü bir yapı oluşturmuştur.

2009 yılında Lukoil’in Akpet’i satın alması ile hedefini büyülten şirketinin önce Karadeniz Bölge Müdürlüğü, buradaki başarısının ardından iki bölge birleştirilerek Orta Anadolu ve Karadeniz Bölge Müdürlüğü ve en son olarak da akaryakıt sektöründe her şirketin en önemli bölgesi olarak addedilen Marmara Bölge Müdürlüğü görevlerine getirilmiştir. Petrol Ofisi A.Ş. ve Lukoil A.Ş. çalışma hayatı toplamında Türkiye’deki bütün bölgelerin tamamında bilfiil çalışmış, güzel ülkemizin bütün illerini ve ilçelerini görme ve çalışma fırsatını yakalamıştır.

Bitmeyen enerjisi, yüzünden eksik olmayan gülümsemesi, çalışkanlığı, dürüstlüğü, güçlü iletişim ve empati yeteneği ve özellikle ekip çalışmasına inanan yapısı ile çalıştığı tüm bölgelerde satış hedeflerini tutturmuş, bayi yapısını güçlendirmiştir. Her ne kadar bir dünya devi olsa da Türkiye’de çok bilinmeyen bir markanın 8 (sekiz) yıl boyunca sahada en çok gezen ve sektördeki bayiler tarafından en çok tanınan ve bilinen yüzü olmuştur.

Lukoil ‘den ayrıldıktan sonra büyük bir şirkette Toptan Akaryakıt ve Madeni Yağ Satış Müdürlüğü görevi yaptıktan sonra 2019 yılı Nisan ayında, uzun zamandır tanıdığı, Mepet Metro Holding’e Akaryakıttan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak geçiş yapmıştır. Mepet Metro Holding bünyesinde bulundurduğu Türkiye’nin farklı yerlerinde bulunan 28 (yirmisekiz) akaryakıt istasyonu ile yıllık yüz milyon litrenin üzerinde satış yapan, akaryakıt istasyonları yanında dinlenme tesisleri ile de insanlara hizmet veren, ülkemizin lokomotif şirketlerinden bir tanesidir.

1 Nisan 2019 tarihinden bu yana Mepet Metro Holding ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam eden Murat Bey’e sektördeki saygın ve dürüst kimliği, samimi tavırları ve zengin deneyimleri için teşekkür eder bundan sonraki iş hayatında başarı ve enerji dolu bir yaşam kalitesi diliyoruz.

İyi ki varsın Murat ÇÖKDÜ

Sevgilerimle
Levent Kandemir

Genç Diplomat

Exit mobile version