Diplomat -Dünya

DİPLOMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “85 milyon olarak emin adımlarla Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz”

Avatar

Published

on

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun mitinginde yaptığı konuşmada, “85 milyon olarak emin adımlarla Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Samsun’u çok sevdiğini, sevdalarının 14 Mayıs akşamı AK Parti’nin balkonunda gerçekleşeceğini söyledi.

Millî Mücadele’nin şehri, Gazi’nin istiklal meşalesini yaktığı, tarımın, sanayinin, turizmin ve sporun şehri Samsun’u muhabbetle selamladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre geldikleri andan itibaren caddelerde muhteşem bir katılımla karşılaştıklarını kaydetti.

“Yürüyoruz, 14 Mayıs’a yürüyoruz, sandıkları patlatmaya yürüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerini aşkla bağrına basan Samsunlulara şükranlarını sunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Samsunsporlu oyuncuları, yönetimi ve teknik ekibi tebrik etti.

Futbol kulüplerine sahip çıkan, destekleyen Samsunlulara, taraftarlarına tebriklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin tüm liglerinde centilmence mücadele eden tüm kulüplere başarılar diledi.

“TÜRKİYE, İRADESİNE VE GELECEĞİNE SAHİP ÇIKIYOR”

Samsun’un sadece merhum Yaşar Doğu gibi sırtı yere gelmeyen pehlivanların memleketi olmadığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun’un aynı zamanda rahmetli Cemal Safi gibi Samsun’a aşık şairlerin şehri olduğunu ifade etti.

Şairin, “Rabb’im, ne istersen gönlünce versin/Sen ki dünyalara değersin Samsun/İstiklal uğrunda eğilmez başın/Yalnızca Allah’a eğersin Samsun” dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Millî Mücadele’ye öncülük eden Samsun, inşallah Türkiye Yüzyılı’nın da sancaktarı olacaktır. Meydanların dili, karşımdaki tablo bunu söylüyor. Sokaklara koşan on binler bize bunu anlatıyor. Şu anda caddeler hariç, aldığım rakam 120 bin insan var. Bay bay Kemal ne haber? Bak, meydan gör. Dün Rize ve Trabzon, bugün Giresun, Ordu ve Samsun bize bunu müjdeliyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye, iradesine ve geleceğine sahip çıkıyor. Gençlerimiz, Türkiye Yüzyılı vizyonumuza sahip çıkıyor. Kadınlarımız, onlar için yaptıklarımıza ve yapacaklarımıza sahip çıkıyor. Emeklilerimiz, kendileri için attığımız samimi adımlara sahip çıkıyor. İşçi kardeşlerimiz, haklarını teslim etmek için verdiğimiz mücadeleye sahip çıkıyor. Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si ve Sünni’si ile milletimizin tamamı bu ülke için kurduğumuz hayallere, belirlediğimiz hedeflere sahip çıkıyor. Cumhur İttifakı olarak oyunları boza boza, zincirleri kıra kıra hep beraber omuz omuza zafere koşuyoruz, zafere. 85 milyon olarak emin adımlarla Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz. Rabb’im muhabbetimizi daim eylesin. Ahde vefanız ve aşkınız için sizlere teşekkür ediyorum.”

Alandakilere, “Samsun, 14 Mayıs’ta ‘Durmak yok, yola devam.’ diyor muyuz? 14 Mayıs’ta ‘Doğru adımlarla yola devam.’ diyor muyuz? 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı için ‘Hemen şimdi.’ diyor muyuz? 14 Mayıs’ta Samsun’da yeniden tarih yazıyor muyuz?” diye soran ve “Evet” cevabını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte 19 Mayıs’ta Gazi’yi Tütün İskelesi’nde karşılayan Samsun budur. 21 yıldır bizlere yoldaşlık yapan Samsun budur” ifadelerini kullandı.

“TEK AMACIMIZ, MİLLETİMİZE LAYIKIYLA HİZMET ETMEKTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 6 ay önce Samsun’da yatırım bedeli 5 milyar 880 milyon lirayı geçen 244 ayrı projenin resmî açılışını yaptıklarını anımsattı.

Şehre kazandırdıkları eser ve hizmetlerin tekrar hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Samsun ile tüm diğer tüm vilayetlerimiz için çalışmayı, sizler için koşturmayı sürdürüyoruz. Bizim ne makam ne koltuk ne de unvan gibi bir derdimiz var. Bizim tek amacımız, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimize layıkıyla hizmet etmektir. Biz, bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. 21 yılı iktidarda olmak üzere 40 yıldır sizlerin huzurundayız. İstanbul’dan başlayarak tüm Türkiye’de verdiğimiz mücadeleyi sizler çok iyi biliyorsunuz. Son 21 yılda neyi başardıysak el birliği, gönül birliği içinde başardık. 80 yılda yapılamayan eseri 21 senede bu ülkeye beraberce kazandırdık.”

“SAVUNMA SANAYİİMİZİN YÜZDE 80 OLAN DIŞA BAĞIMLILIĞINI YÜZDE 20’YE BERABER DÜŞÜRDÜK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Samsun’a yapılan hizmetlere işaret ederek, göreve geldiklerinde Samsun’dan Hopa’ya sahil yolunu kimin yaptığını sordu. “Bay bay Kemal, senin böyle bir şeyin var mı? Hayatta bunların böyle bir hizmeti var mı?” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerinin kendi dönemlerinde gerçekleştiğini belirtti.

Ekonomide millî geliri 238 milyar dolardan 1 trilyon dolar sınırına milletin de gayretiyle getirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücret neydi biliyor musunuz? 184 lira. Yani 126 dolardan 8 bin 500 liraya, yani yaklaşık 440 dolara yine sizlerin desteğiyle biz yükselttik. İhracatımız 36 milyar dolardı, 255 milyara beraber ulaştırdık. Tarımsal millî gelirimizi 37 milyar liradan sizlerin alın teriyle 407 milyar liraya beraber taşıdık. Savunma sanayiimizin yüzde 80 olan dışa bağımlılığını yüzde 20’ye beraber düşürdük. Ücreti ödenmeyince cenazeleri rehin alınan sağlık sistemini sizlerle beraber bugünkü modern hâle getirdik” diye konuştu.

Milletin iradesine vurulan antidemokratik prangaları milletin duasıyla beraber parçaladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın en konforlu yollarını, en büyük havalimanlarını, en iyi tünellerini, en yüksek barajlarını, en yeni hızlı tren hatlarını, en uzun köprülerini ülkeye beraber kazandırdıklarını vurguladı.

“BİZİM BU ÜLKEYE KAZANDIRACAK DAHA ÇOK ESERİMİZ VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomaside sürekli başkalarının kuyruğundan giden bir ülke yerine kendi bağımsız politikalarını takip eden bugünün Türkiye’sine beraber ulaştıklarının da altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde 21 yılda hayat geçirdikleri yatırımları anlatan bir videoyu da izleterek, “Tüm bunları hep birlikte sadece 21 yılda gerçekleştirdik. İnşallah Türkiye’yi 14 Mayıs’ta çok daha ileriye beraber taşıyacağız. 14 Mayıs’ta ülkemizin şahlanış dönemini yine beraber başlatacağız. 14 Mayıs’ta ‘Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir.’ diyerek 21 yıllık kalkınma ve demokrasi hamlemizi zirveye taşıyacağız” dedi.

Samsunlulara yönelttiği, “14 Mayıs’ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? 14 Mayıs’ta 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileriye taşıyor muyuz? 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’nın inşası için ‘bismillah’ diyor muyuz? 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam diyor muyuz?” sorularına da olumlu cevap alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elhamdülillah, bu iş Samsun’da bitmiş demektir. 14 Mayıs, ikinci millî irade bayramımız, şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarları dönemindeki yatırımlara dikkati çekerek, bunların, karşılaştıkları onca engele, saldırıya, sabotaja rağmen 21 yılda başardıkları olduğunu söyledi.

“Bu CHP’ye, bu İP’e, bunlara 14 Mayıs’ta gereken dersi veriyor muyuz?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydandakiler “Evet” karşılığı vermesi üzerinde de bunun için tüm dostlara, ahbaplara ulaşmalarını, “Bizim bu ülkeye kazandıracak daha çok eserimiz var. Bay bay Kemal’le bunlar olmaz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bu yalancıdan bir şey olmaz. Bunların hayatında ülkemize kazandırdıkları bir şey yok” demelerini istedi.

“EMPERYALİST GÜÇLERE TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Millete yaşatacakları daha çok zaferin peşinde olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her alanda kıracak daha çok rekorumuz var. Gidecek daha çok yolumuz var. Bu uğurda hedeflerimizi belirledik, biz yolumuzu çizdik. Bizi menzile ulaştıracak yol haritamızı oluşturduk” dedi.

Seçim beyannamesini de gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bizim yol haritamız. Her şey burada ve diğerlerinin böyle bir yol haritası yok” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönem yapacaklarını anlatan bir videoyu da izleterek, şunları kaydetti: “Samsunlu kardeşlerimizin desteği, Allah’ın yardımıyla bunları tek tek hayata geçireceğiz. Nasıl mı yapacağız? Son 21 yılda nasıl yaptıysak inşallah yine öyle başaracağız. Zorluklara aldırmayacağız, engellere takılmayacağız. Terör örgütlerine boyun eğmeyeceğiz. Emperyalist güçlere teslim olmayacağız. Diklenmeden dik duracağız. Bay bay Kemal kimlerle yürüyor? Teröristlerle yürüyor. Talimatı nereden alıyor? Kandil’den alıyor. Kandil’dekinin dini var mı, ezanı var mı, kitabı var mı? Ama ben Kürt kardeşlerimi tenzih ederim, bunlar Diyarbakır Anneleri’nin yavrularını dağa kaçıranlar değil mi? Ne yazık ki bay bay Kemal, bunlarla el ele omuz omuza yürüyor.”

“BİRLİĞİMİZE, BERABERLİĞİMİZE SIKI SIKIYA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Selo, Diyarbakır’da 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu. Şu anda hapiste. Bay bay Kemal ne diyor? ‘Selo’nun suçu yok ki.’ Hâle bak. 51 tane Kürt kardeşimizin ölümüne neden oluyor, ‘Selo’nun suçu yok.’ diyor. Eline diline dursun. İşte 14 Mayıs bunun için çok önemli. Evlat katili Öcalan’ı da çıkaracakmış. İşte Cumhur İttifakı’nın işbaşında olması bunun için çok önemli. Bunlara kalsa ülkemizin altını üstüne getirirler ama bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Samsun, gümbür gümbür Allah’ın izniyle 9’da 9 yapıyor mu? Samsun, yapıyoruz derse yapar. Çünkü burası istiklal ve istikbal mücadelesinin ilk adım yeri. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Aramıza fitne sokmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. İktidara gelmenin yolunu, milletin iradesi, Samsunlu kardeşlerimin rızası yerine FETÖ’cüler ve bölücülerle iş birliğinde arayanları 14 Mayıs’ta hep birlikte sandığa gömeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında bir Samsun türküsündeki “Çarşamba’nın ortasından akıyor ırmak/ Her yiğidin kârı değil sözünde durmak” dizelerini okudu.

Sözünde durmanın “her kişinin değil, er kişinin kârı” olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Bu iş öyle bay bay Kemal gibi bol keseden boş vaat dağıtanların kârı hiç değildir. Bu zat SSK Genel Müdürü oldu, insanları hastane kapılarında süründürdü. Emekliyi, işçiyi, çalışanı inim inim inletti. Ve eğer hasta, ölüyse rehin aldı, rehine aldı. CHP’de milletvekili oldu, rahmetli Deniz Baykal’ı sırtından bıçakladı. Genel başkan oldu 11 yıldır CHP seçmenine gün yüzü göstermedi. Bu partiyi köken ve mezhep fanatiklerinin eline teslim etti. Hatırlarsanız 2019 seçimleri öncesinde ne dedi? Namus sözü verdi, daha ilk ay 15 bin belediye personelini işinden, aşından, ekmeğinden etti. Yıllardır hizmet bekleyen İzmirliye tek bir faydası, tek bir hayrı dokunmadı. Diğer belediyelerinde bırakın yeni yatırım yapmayı, mevcut çalışmaları dahi yürütmedi. Gazi Mustafa Kemal’in partisini marjinallerin, cumhuriyet düşmanlarının, LGBT savunucularının, manda ve himaye peşinde koşanların cirit attığı, millî bünyeye zararlı bir mandacı muhipler cemiyetine çevirdi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, LGBT’nin AK Parti’ye, MHP’ye, Cumhur İttifakı’na giremeyeceğini vurgulayarak “Ama CHP, LGBT’ci mi? Evet. İYİ Parti LGBT’ci mi? Evet. HDP, LGBT’ci mi? Evet. Diğerleri ‘Hayır.’ diyebiliyor mu? Öyleyse tutmadığı sözlerin hesabını vermek yerine sağa, sola ne diyor? ‘Sana söz’. Ya sen hangi sözü tuttun ki ‘Sana söz’ diyorsun? Yalanla, dolanla, palavrayla ve takiyeyle benim milletimi kandıracağını zannediyor. Londra’daki tefecilerden ayarladım dediği 300 milyar doların olmadığını bizzat kendi ittifak ortağı ikrar etti. Bir ara depremzede kardeşlerimizin acısını istismar etmeyi denedi, sonra depremi de deprem bölgesinin yolunu da unuttu” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her gün konuştuğunu, olur olmaz her konuda yorum yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Ama bölücü örgütün siyasi uzantılarına hangi sözleri verdiğini söylemiyor. ‘Açıkla’ dedik, ‘Mecliste kapalı kapılar ardında ne yaptın? Ne konuştun? Ne görüştün?’ Söyle. Kandil’deki terör baronlarının niçin kendisini desteklediğini açıklamıyor. Pensilvanya’daki hamburgercide 8 saat kimlerle ne konuştuğunu söylemiyor. İHA’dan, SİHA’dan, Akıncı’dan, Anka’dan, TCG Anadolu gemisinden, milli muharip uçağımız KAAN’dan niçin rahatsız olduğunu açıklamıyor. Güya teknoloji görmek için 10 bin kilometre uzağa giderken niçin Gemlik’e gidip Togg’un fabrikasını ziyaret etmediğini söylemiyor. LGBT’ye niçin arka çıktığını, Selo’nun kapısında milletvekillerine niçin nöbet tutturduğunu söylemiyor. Muhatabı dağdaki teröristler olan ifadelerimizi niçin üstüne alındığını, bunlardan niçin rahatsızlık duyduğunu söylemiyor. Varsın bay bay Kemal konuşmasın. Hakkı söylemesin. Biz onun kimlerle ne işler çevirdiğini, bebek katillerine ne sözler verdiğini, Batılı büyükelçilere neleri taahhüt ettiğini çok iyi biliyoruz.”

“BUGÜNE KADAR SADECE ESER SİYASETİ YAPTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı’na ilişkin alandaki ekranlardan bir video izletmesinin ardından, “Güya ülkeye baharı getirecek derme çatma masa ve adayı işte bu. Daha kendi aralarında anlaşamıyorlar, kendi sorunlarını çözemiyorlar çıkmışlar bir de ülkenin meselelerini çözmekten bahsediyorlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsunlulara, “Şimdiye kadar verdiği hiçbir sözü tutmayanların vaatlerine güvenilir mi? Pensilvanya’yla, Kandil’le iş tutanlardan bu ülkeye fayda gelir mi? Her ağızdan bir avazın çıktığı, herkesin ayrı telden çaldığı bu kumar masasından Samsun’a hayır gelir mi? Türkiye’nin savunma sanayiine düşmanlık edenler, bu ülkeyi teröre ve hasımlarına karşı koruyabilir mi? Bölücü örgütün Suriye’deki uzantılarına ‘terörist’ diyemeyenler milletimizin canını, malını, namusunu savunabilir mi? IMF komiserleriyle otel odalarında gizli pazarlık yapanlar Türk ekonomisini büyütebilir mi? Daha dereyi görmeden önüne geleni tehdit edenler, kışkırtanlar, millete parmak sallayanlar, demokrat ve özgürlükçü olabilir mi?” sorularını yöneltti.

Alandakilerden “Hayır” cevabını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elbette olmaz, olamaz. Hiçbir zaman da olmayacaktır. İnşallah 14 Mayıs’ta bu maskeli baloya hep beraber son vereceğiz. Samsun’da vatan, millet deyip Van’da Selo’ya özgürlük isteyenlerin maskesini inşallah 14 Mayıs’ta hep beraber indireceğiz. Türkiye’yi ve Türk siyasetini bu mürailerden hep birlikte kurtaracağız. Bay bay Kemal ve ortakları ne yaparsa yapsın, biz bugüne kadar sadece eser ve icraat siyaseti yaptık” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmet sevdalarından asla geri adım atmadıklarını, çok çalışıp, mücadele ettiklerini ve çok çaba harcadıklarını vurgulayarak şehirlerin eksiklerini ve sıkıntılarını çözüme kavuşturduklarını anlattı.

“SAMSUN’A 92 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI YAPTIK”

Yılların altyapı, üstyapı eksikliklerini giderdiklerini işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlayışla Samsun’a 92 milyar lira kamu yatırımı yaptıklarını bildirdi.

Yatak sayısı 900 olan şehir hastanesinin bu yıl tamamlanacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ eliyle Samsun’da 10 bin 634 konut projesini hayata geçirdiklerini, “İlk Evim” kampanyasıyla 4 bin 450 yeni konut, “İlk İş Yerim” kampanyasıyla 100 iş yerinin inşa edildiğini, “İlk Arsam” kampanyasıyla altyapısı hazır 5 bin arsa verdiklerini, millet bahçelerinden üçünün hizmete alındığını, diğerleriyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Ulaştırmada Ladik-Taşova yolunu, Çarşamba-Taşova yolu ile Toptepe güzergâhındaki eksikleri bu yıl tamamlıyoruz. Samsun-Bafra yolu, Samsun Çevre Yolu ve Terme, Ünye, Fatsa yolundaki onarımları seneye bitiriyoruz. Hızlı tren hattının ilk etabını oluşturan Kırıkkale-Çorum arasındaki projeyi yatırım programına aldık. Tarım ve ormanda Asarcık, Salıpazarı ve Vezirköprü, Doluca barajlarının yapımına devam ediyoruz. İnşa ettiğimiz sulama projeleriyle Samsun’da 605 bin dekar tarım arazisini sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 2 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. Yapımı devam eden 5 sulama tesisimizle 221 bin dekar tarım arazisini daha sulayacağız. Samsunlu çiftçilerimize 3,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanayi ve teknolojide Yakakent Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kuruyoruz. Ayrıca mevcut iki organize sanayi bölgemizi de genişletiyoruz” diye konuştu.

“SİZİN İÇİN ÇALIŞMAYA, KOŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Samsun’da 1,5 milyar dolar ihracat oluşturacak Orta Karadeniz Serbest Bölgesi’nin kuruluşunun tamamlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni organize sanayi bölgesi için ilave yer tahsisini de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tüm bu yatırımların şehre ve sanayicilere hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Enerjide 348 bin doğal gaz abonesi olan Samsun ve 15 ilçesini doğal gaza kavuşturduk. Önümüzdeki süreçte Salıpazarı’na da doğal gaz getiriyoruz. Allah ömür, milletimiz de yetki verdikçe sizin için çalışmaya, koşturmaya devam edeceğiz. Tüm bu yatırımların devamı noktasında 14 Mayıs çok önemli. Önümüzde sadece 10 gün kaldı. 10 gün sonra sandıklardayız. Ülkemiz ve geleceğimiz adına çok mühim bir karar vereceğiz. Bunun için hepimize görev düşüyor. Eş, dost, akraba kim varsa hepsine tek tek ulaşacağız. Şayet kırgınlık, küskünlük varsa muhakkak gönül alacağız. Bizim selamımızı söyledikten sonra da kardeşimizin desteğini isteyeceğiz. Her birimiz her gün en az bir kardeşimizi, şahsımızı ve Cumhur İttifakı’nı desteklemeye ikna edeceğiz. Ben Samsunlu kardeşlerime güveniyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra alandakilerle “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız” sözlerini tekrarladı.

DİPLOMAT

Malta Milli Günü Ankara’da kutlandı

MALTA,BAĞIMSIZLIĞININ 59’uncu YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

Avatar

Published

on

Ankara’da MALTA’dan Milli Gün Resepsiyonu.

BİR ADA DEVLETİ OLAN MALTA,BAĞIMSIZLIĞININ 59’uncu YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI.

Malta’nın Ankara Büyükelçisi Theresa CUAJAR’ın ’ın ev sahipliğinde, Ankara Divan Otel de bir resepsiyon verildi.

Resepsiyonda, Türkiye’yi temsilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY hazır bulundu.

Malta Milli Günü resepsiyonuna, Ankara’da Büyükelçilikleri bulunan ülkelerin, Büyükelçileri, Askeri Ataşeleri ve çok sayıda seçkin bir davetli topluluğu da katıldı.

Malta Bağımzsızlık günü resepsiyonunda Eski Dışişleri bakanlarından Yaşar YAKIŞ da davetliler arasındaydı.

Malta Büyükelçisi Therasa CUTAJAR, resepsiyondaki konuşmasına, ülkesinin bağımsızlığını kazanmasının 59’uncu yıldönümünde davetlileri aralarında görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek başladı.

Bu yılın Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yılı olduğuna değinen Büyükelçi CUTAJAR, Türk halkına refah ve başarı diledi.

Malta Büyükelçisi Theresa CUTAJAR, Malta ile Türkiye arasında ilişkinin karşılıklı saygı, güven ve anlayışa dayalı olduğunu dile getirdi.

Büyükelçi Theresa CUTAJAR, Türkiye
Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılında Türkiye ile Malta arasında ikili ilişkileri genişletme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

CUTAJAR, Dayanışma’nın Malta Dış politikasının önemli bir göstergesi olduğunu hatırlattı.

Büyükelçi CUTAJAR, Malta’nın Kahramanmaraşlı merkezli depremlerde Malatya ve Hatay’a teknik yardım ve destek göndererek arama ve kurtarma çalışmalarına yardımcı olduğunu belirtti.

CUTAJAR, Malta’nın Libya’daki sel felaketi için de yardım sağladığına ve Fas’taki deprem için yardım sağlayacağına da dikkat çekti.

Büyükelçi CUTAJAR, Malta’nın Türkiye’nin stratejik ortağı olarak Avrupa Birliği ilişkilerine de verdiğini bildirdi.

Malta Büyükelçisi Theresa CUTAJAR, Küresel Barış ve güvenliği de geliştirmeyim hedeflediklerini dile getirdi.

Büyükelçi Theresa CUTAJAR’dan sonra kürsüye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, konuşmasına öncelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malta’nın 59’uncu yıldönümü kutlama mesajını ileterek başladı.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Malta’nın güçlü iradesi ve kararlı duruşuyla Avrupa’nın ve Akdeniz’in yükselen değeri olduğunu tüm dünyaya göstereceğine inandığını söyledi.

Bakan ERSOY, Malta Cumhuriyeti ile Türkiye’nin ilişkilerini her alanda güçlendireceklerini de vurguladı.

Konuşmaların hemen akabinde Malta’nın 59’uncu bağımsızlık yıldönümü için hazırlanmış pastanın kesimi yapıldı.

Pasta kesiminden sonra davetliler, bir yandan Malta’nın Bağımsızlık yıldönümü için hazırlanmış yiyeceklerin tadını çıkarırken bir yandan da Malta Milli Günü atmosferinde aralarında sohbet etme fırsatı buldular

Metin Aslım

Okumaya Devam edin

DİPLOMAT

Emine Erdoğan, New York’ta “Dünyaya Yön Veren Kadınlar” etkinliğine katıldı

Türkiye İş Kadınları Derneğinin (TİKAD) –

Avatar

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Manhattan’daki Rockefeller Center’da Türkiye İş Kadınları Derneğinin (TİKAD) düzenlediği “Dünyaya Yön Veren Kadınlar” etkinliğine katılarak iş dünyası temsilcilerine ve kadın girişimcilerden oluşan davetli gurubuna hitap etti.

Emine Erdoğan, “Bizim medeniyetimizde, kadınlar ve erkekler beraberce, tarihin öznesi konumunda yer almışlardır. Fakat ne yazık ki üstlendikleri görevler, tarih yazımında ön plana çıkarılmadığından, yeterince bilinmez” dedi.

“Bizim topraklarımız, dünyanın bütün kadınlarına umut olacak destansı mücadelelerle doludur” diyen Emine Erdoğan, çevresine yön veren kadınların dünyaya duyurulmasını “çok önemsediğini” ifade etti.

Girişimci kadınların çoğunlukta olduğu topluluğa hitap eden Emine Erdoğan, “Rehber niteliğindeki kadınlarımızın her platformda, şehirlerimizde, okullarımızda anlatılması, gençlerimizin değerli rol modellerle tanışması açısından anlamlıdır” değerlendirmesini yaptı.

Emine Erdoğan, bu doğrultuda tarihte yer etmiş Tomris Hatun, Hindistan’da babası tarafından veliaht ilan edilerek Türk Devleti’nin başına geçen Raziye Sultan ve Hz. Ömer’in Medine Pazarını denetlemekle görevlendirdiği, dürüstlük abidesi Eş-Şifa gibi kadın yönetici ve girişimcilerden örnekler verdi.

Emine Erdoğan ayrıca, Osmanlı Devletinin kuruluşuna büyük katkıları olan Hayme Ana, İstiklal Savaşı’nda düşmana ve 15 Temmuz darbe girişiminde tanklara karşı direnen cesur kadınlara da değindi.

“KADINLAR, DAİMA, MEDENİYETİN VE KALKINMANIN ANA AKTÖRLERİDİR”

Kadınları haklarından mahrum bırakmanın, toplumsal gelişiminin önüne, “aşılmaz bariyerler örmek ile eşdeğer” olacağını ifade eden Emine Erdoğan, “Kadınlar, daima, medeniyetin ve kalkınmanın ana aktörleridir” diye konuştu.

Emine Erdoğan bu kapsamda, “Kadının; hukukta, eğitimde, üretimde, ticarette, sanatta ve sporda, ailede, kısacası her alanda eşit şartlarda var olabildiği toplumlar, güçlü ve dinamik toplumlardır” ifadelerini kullandı.

Osmanlı’da kadınların vakıf kurabilecek servete sahip olmasının ve yatırımlarının, tarihteki kadın girişimciliğinin boyutlarına örnek oluşturduğunu belirten Emine Erdoğan, “Gurur duyarak söylüyorum; günümüzün kadınları da tarihimizdeki kutlu örnekler kadar yürekli ve çalışkan insanlardır” dedi.

Emine Erdoğan, Türkiye’de son 21 yılda, “Haydi Kızlar Okula”, “Ana-Kız Okuldayız”, “7 Çok Geç”, “Okuma Yazma Seferberliği”, “Nerede Kalmıştık” gibi kampanyalarla, kız çocuklarının eğitim hakkından mahrum bırakılmalarının engellendiğini anımsattı.

KOBİ KREDİLERİNDE KADIN GİRİŞİMCİLERE POZİTİF AYRIMCILIK

Emine Erdoğan, Türkiye’de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) aracılığıyla kadınların üretime teşvik edildiğini belirterek, KOBİ kredilerinde kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapıldığını vurguladı.

Emine Erdoğan, “Sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize doğru yol alırken, kadınlarımızın ekonomik gelişimin yardımcısı değil, öznesi olduğunun tüm toplum kesimlerinde anlaşılmasını, gönülden diliyoruz” dedi.

Türkiye’deki yasal düzenlemelerin sanatta ve sporda “meyvelerini vermeye başladığına” değinen Emine Erdoğan, “Ülkemize getirilen ödüller, yayınlanan edebi eserlerimiz, yumuşak gücümüz sinema filmleri ve dizilerimiz, spordaki başarılarımız, hepimizi gururlandırıyor” diye konuştu.

Emine Erdoğan, söz konusu başarıların tüm kadınlara ilham olmasını dilerken, ülkenin kadim bir millet ve devlet geleneğinden aldığı güçle Türkiye Yüzyılı vizyonuna emin ve kararlı adımlarla yürüdüğüne işaret etti.

Emine Erdoğan, konuşmasını, “İlk olma niteliği taşıyan seçme ve seçilme hakkımızdan, kadın başbakanımıza ve bakanlarımıza dek, bütün başarı hikâyelerimizi, hatırlamalı ve hatırlatmalıyız” diye tamamladı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI GÖKTAŞ: “KADİM TÜRK KÜLTÜRÜ KADINA VERDİĞİ DEĞERLE BİLİNMEKTEDİR”

New York’taki TİKAD etkinliğinde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da “Ülkemiz kurulduğu günden bu yana güçlü kadınların ülkesi olmuştur. Kadim Türk kültürü kadına verdiği değer ile bilinmektedir” dedi.

“2002’de iktidara geldiğimizde Meclis’te kadınların temsil oranı yüzde 14 civarındayken bugün yüzde 18’in üzerine çıkmış durumda” diyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, AK Parti’nin, TBMM’de kadın milletvekili sayısının artmasında en büyük paya sahip olduğunu vurguladı.

Okumaya Devam edin

DİPLOMAT

Emine Erdoğan, ABD Başkanı’nın eşi Jill Biden’ın ev sahipliğinde lider eşleri ile bir araya geldi

Avatar

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’nın eşi Jill Biden’ın ev sahipliğinde lider eşleri ile bir araya geldi.

Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul toplantıları kapsamında bulunduğu New York’ta, Jill Biden’ın ev sahipliğindeki davette lider eşleriyle buluştu.

Smithsonian Tasarım Müzesi’nde gerçekleşen davette Biden, lider eşlerine müzeyi gezdirerek tanıttı. Lider eşleri davette çevre, kültür, eğitim gibi konularda bilgi paylaşımında bulundu. Davet sonunda lider eşleri ev sahipliği için Biden’a teşekkür etti.

Emine Erdoğan, davetin ardından sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

“Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu kapsamında ziyaret ettiğimiz New York’ta, Amerika Devlet Başkanı’nın eşi Jill Biden’ın ev sahipliğinde lider eşleri ile bir araya geldik. Çevre, kültür, eğitim başta olmak üzere pek çok konu hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Samimi ve içten ev sahiplikleri için Bayan Biden’a teşekkür ediyorum.”

Okumaya Devam edin

DİPLOMAT

Emine Erdoğan: “Varisi olduğu köklü miras çerçevesinde devletimiz, bugün de dünyanın vicdanı olmayı sürdürmektedir”

Emine Erdoğan, New York Türkevi

Avatar

Published

on

Emine Erdoğan, New York Türkevi’nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, “Varisi olduğu köklü miras çerçevesinde devletimiz, bugün de dünyanın vicdanı olmayı sürdürmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, New York Türkevi’nde, devlet başkanı eşleri, uluslararası kuruluş temsilcileri ve seçkin bir davetli grubunun katıldığı programda sosyal refahın adil dağılımı hakkında konuşma yaptı.

Tarihte, Anadolu’da ayrım yapılmaksızın insanların hizmetine sunulan ve refahın paylaşılmasına aracılık eden kervansaray, han, aşevi ve hamamların varlığına değinen Emine Erdoğan, şunları söyledi: “Varisi olduğu köklü miras çerçevesinde devletimiz, bugün de dünyanın vicdanı olmayı sürdürmektedir. Halkımızın hayırseverliği de sosyal denge ve barışın korunmasında büyük rol oynamıştır. Hakkaniyet ilkesi, daima bu uygulamaların merkezinde yer almıştır.”

Emine Erdoğan, Türkiye’nin, Osmanlı’dan Darüleytam, Darülaceze, Darüşşafaka, Kızılay gibi güçlü dayanışma kurumlarını miras aldığını ve “sosyal devlet geleneğini, daha ileri düzeylere taşımayı başardığını” belirtti.

“ÜLKEMİZ, MİLLÎ GELİRİNE ORANLA EN FAZLA YARDIM YAPAN ÜLKE DURUMUNDADIR”

Emine Erdoğan, “Yeryüzündeki hiçbir acıya bigâne kalamayan Türk insanı sayesinde, ülkemiz, millî gelirine oranla, en fazla yardım yapan ülke durumundadır. TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Maarif Vakfı, AFAD, Kızılay gibi kurumlarımız, kardeşlik köprüleri kurmaya devam etmektedirler” dedi.

Türkiye’nin insanlığı “tek bir aile” olarak gördüğünü söyleyen Emine Erdoğan, “Ülkemiz, kendi vatandaşı gibi, sığınmacılara, mültecilere ve bütün mazlumlara şefkat elini uzatmaya devam edecektir” diye konuştu.

Emine Erdoğan, Türkiye’nin sosyal devlet anlayışını önceleyen konuşmasında, “Sosyal güvenlik ve sosyal adalet kavramı dünya genelinde, en fazla sanayi dönemine kadar geri giderken, Türk devletlerinde, kadim zamanlara uzanır. Kıtaların, toplumların sömürgeleştirildiği çağda, gönüller fetheden atalarımız, engin coğrafyalarda, hâlen saygıyla yâd edilmelerine vesile olan şaheserler bırakmışlardır” ifadelerini kullandı.

6 Şubat depremlerinde gösterilen dayanışmaya değinen Emine Erdoğan, “Kalbinizle yaptığınız her şey size geri dönecektir sözünün anlamını, 6 Şubat depremlerinde bir kez daha idrak ettiğimizi söyleyebilirim. Dünyanın dört bir yanındaki dostlarımız, şehirlerimiz harabeye dönerken, gönül mabetlerimiz yıkılmasın diye, seferber oldular” şeklinde konuştu.

“Türkiye, hep birlikte daha iyiye yürüyen sosyal bir devlettir” diyen Emine Erdoğan, ayrıca, yaşlılar, engelli vatandaşlar ve çocukları korumak için çıkarılan kanunlardan bahsetti ve bu tür yardımlara bütçeden ayrılan payın 2002’den bu yana 4 kat arttığına değindi.

Emine Erdoğan, salgın sürecinde Türkiye’nin, ihtiyacı olan bütün ülkelere maske, hijyen kiti ve Turkovac aşısını, patentsiz ve bedelsiz olarak gelir düzeyine bakmaksızın ulaştırdığını hatırlatarak, “Dayanışma geleneğimiz sayesinde bugün pek çok ülke ‘bizler yardım yapmayı Türklerden öğrendik’ diyebilmektedir” ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan, katıldığı etkinliği gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına teşekkür ederek, Bakanlığın kurulduğu 2011 yılından bu yana, sosyal adalet adına, çok büyük adımlar atıldığını kaydetti.

Arnavutluk, Ekvador, Seyşeller devlet liderlerinin eşlerinin katıldığı programda ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, BM Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı Genel Sekreter Yardımcısı Navid Hanif, BAE Toplumsal Kalkınma Bakanı Shamma bint Suhail Faris Al Mazrui ve Sırbistan Aile Refahı ve Demografi Bakanı Darjia Kisic Tepavcevic de birer konuşma yaptı.

Öte yandan, Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, program çerçevesinde hazırlanan fotoğraf sergisi ve tanıtım videosu aracılığıyla, Türkiye’nin ülke içi ve dışında yaşanan doğal afetlere yaptığı yardımlarla ilgili bilgileri davetlilere anlattı.

Okumaya Devam edin

DİPLOMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İbrahim ile bir araya geldi

Avatar

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile Türkevi’nde görüştü.

Okumaya Devam edin

DİPLOMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları Temsilcilerini kabul etti

Avatar

Published

on

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları Temsilcilerini Türkevi’nde kabul etti.

Okumaya Devam edin

DİPLOMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Devlet Başkanı Ramaphosa ile bir araya geldi

Avatar

Published

on

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile Türkevi’nde bir araya geldi.

Okumaya Devam edin

DİPLOMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

Avatar

Published

on

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili temasları kapsamında Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile Türkevi’nde bir araya geldi.

Okumaya Devam edin

DİPLOMAT

Emine Erdoğan, Türkevi’ndeki sergide Anadolu tekstilini devlet başkanlarının eşlerine tanıttı

Avatar

Published

on

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul toplantıları kapsamında New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Anadolu’nun en eski dokuma ürünlerini misafir ettiği devlet başkanları eşlerine tanıttı.

Emine Erdoğan, New York Türkevi’nde, Millî Eğitim Bakanlığı Olgunlaşma Enstitülerinde üretilen el emeği tekstil ürünlerinin sergilendiği programda, diğer ülkelerin lider eşlerine ve seçkin yabancı davetlilere hitap etti.

“Türkiye’nin Dokuma Atlası” etkinliğinin, “Anadolu’nun eşsiz kültür hazinelerini, insanlığın evrensel mirasına katmak amacıyla” düzenlendiğini belirten Emine Erdoğan, dünyada ulaşılan en eski dokumanın Anadolu’da bulunduğu ve günümüzden 9 bin yıl öncesine tarihlendiği bilgisini paylaştı.

En eski dokuma örneğinin Çatalhöyük’teki kazılarda bulunduğunu kaydeden Emine Erdoğan, “Bir zamanlar evlerdeki tezgâhlarda dokunan sanat, bugün dünya müzelerinde, Rönesans tablolarında görsel bir şölen sunmaya devam ediyor” dedi.

Anadolu’nun çeşitli yörelerine özel “paha biçilemeyen” Türk kumaşlarının beğeniye sunulduğu sergide el yapımı tekstil ürünlerini misafirlerine tek tek tanıtan Emine Erdoğan, Batılıların brokar dedikleri, kemha dokumanın “en nadide örneklerinin” çok daha erken tarihlerde Bursa ve Amasra’da dokunmaya başlandığını ifade etti.

Emine Erdoğan, Osmanlı döneminde, kaliteli kumaşların renk ve desenlerinin peşine düşen ajanların olduğunu, dünyanın ilk tüketici kanunlarının İstanbul’da çıkarıldığını söyleyerek “Keten, ipek, yün, pamuklu ipliklerden, doğal boyalarla renklendirilerek dokunan kumaşlarımız, yalnız dayanıklılığıyla değil, sağlığı korumasıyla da değer kazanmıştır” dedi.

“Endüstriyel kumaşlar, kullan at toplumuna hitap ettikleri için kalıcı olmak gibi bir kaygıları bulunmuyor” diyen Emine Erdoğan, Türklerin tarihte, “nanoteknolojinin icadından binlerce yıl önce”, hiçbir sentetik içerik kullanmadan, su geçirmeyen kıl çadırlar dokuyabildiğini belirtti.

Emine Erdoğan, “Türkistan’dan Akdeniz’e kadar, farklı iklimlere uyumlu dokumalarımız, muhteşem bir çeşitlilik gösterirken, zaman içinde, maalesef, bu güzelliklerden de mahrum kaldık. Günümüzde kullanılan kimyasal boyalarla birlikte; bitki köklerinden, denizlerden, minerallerden elde edilen renklerin ölümsüzlüğünü de kaybettik” diye konuştu.

Emine Erdoğan, geleneksel malzeme ve üretim yöntemleriyle kadim boyama tekniklerini günümüze uyarlamanın, çevre kirliliğini azaltmak anlamına geleceğini vurguladı.

“TEKSTİL SEKTÖRÜMÜZ DÜNYA PAZARLARINDA ÖNEMLİ BİR AKTÖR DURUMUNDADIR”

Türk tekstil sektörünün başarılarına işaret eden Emine Erdoğan, “Tekstil sektörümüz hâlihazırda dünya pazarlarında önemli bir aktör durumundadır. Türkiye Yüzyılı’nda, küresel pazarlara sunduğumuz geleneksel dokumalarımızın, tekstil sektörümüzü daha da güçlendirmesini hedefliyoruz” dedi.

Emine Erdoğan, Türk tekstil ustalarının, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında, Yaşayan İnsan Hazineleri Envanterine kayıtlı olduğunu söyledi.

Emine Erdoğan, davetlilerin hayranlıkla incelediği Türkiye Dokuma Atlası Projesi için, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Olgunlaşma Enstitülerine, proje paydaşı İstanbul Tekstil Hammaddeleri İhracatçılar Birliğine, destekleri dolayısıyla Ticaret Bakanlığına ve Türk Hava Yolları’na teşekkür etti.

ABD moda dünyasının seçkin isimlerinin katıldığı etkinlikte, Kenya, Sırbistan, Arnavutluk, Hırvatistan, Kuzey Makedonya liderlerinin eşleri de hazır bulundu.

Sergilenen ürünlerden etkilenen lider eşleri, Türk tekstil sektörüne övgülerini dile getirirken Emine Erdoğan’a Türkiye Dokuma Atlası Projesi’ne katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Programa ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat katıldı.

Okumaya Devam edin
REKLAMLAR
Mayıs 2023
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Genç Diplomat

REKLAMLAR
DİPLOMAT1 gün önce

Malta Milli Günü Ankara’da kutlandı

DİPLOMAT1 gün önce

Emine Erdoğan, New York’ta “Dünyaya Yön Veren Kadınlar” etkinliğine katıldı

DİPLOMAT1 gün önce

Emine Erdoğan, ABD Başkanı’nın eşi Jill Biden’ın ev sahipliğinde lider eşleri ile bir araya geldi

DİPLOMAT1 gün önce

Emine Erdoğan: “Varisi olduğu köklü miras çerçevesinde devletimiz, bugün de dünyanın vicdanı olmayı sürdürmektedir”

DÜNYA1 gün önce

“Amerika’yla ilişkilerimizi siyasi düzlemde ilerletirken, ekonomik alandaki iş birliğimizi de çeşitlendirmemiz gerekiyor”

DİPLOMAT2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İbrahim ile bir araya geldi

DİPLOMAT2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan Yahudi Toplumu Çatı Kuruluşları Temsilcilerini kabul etti

DİPLOMAT2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Devlet Başkanı Ramaphosa ile bir araya geldi

DİPLOMAT2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

DİPLOMAT2 gün önce

Emine Erdoğan, Türkevi’ndeki sergide Anadolu tekstilini devlet başkanlarının eşlerine tanıttı

DİPLOMAT2 gün önce

Emine Erdoğan, New York’ta “Şiddetin Önlenmesi ve İyileşme Günü”nü anma programına katıldı

DİPLOMAT2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya geldi

DİPLOMAT2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

DİPLOMAT2 gün önce

“Amacımız, dünya barışına ve refahına mümkün olan en büyük katkıyı sunmaktır”

DÜNYA2 gün önce

Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Danışma Kurulu üyeleriyle bir araya geldi

DİPLOMAT2 gün önce

Emine Erdoğan, New York’ta Kolombiya Cumhurbaşkanı’nın eşi Garcia ile bir araya geldi

DİPLOMAT2 gün önce

Emine Erdoğan, New York’ta “Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru” programına katıldı

DİPLOMAT2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile görüştü

DİPLOMAT2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

DİPLOMAT2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile bir araya geldi

DİPLOMAT2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta “13. Concordia Yıllık Zirvesi”ne katıldı

DÜNYA2 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’na ilk imzayı attı

DİPLOMAT5 gün önce

“Amerika Birleşik Devletleri ile olan iş birliğimizin gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz”

DİPLOMAT5 gün önce

Malezya Milli Günü Ankara’da kutlandı

DİPLOMAT5 gün önce

Kosta Rika Milli günü Ankara’da kutlandı

DİPLOMAT5 gün önce

Meksika Milli günü Ankara’da kutlandı

DİPLOMAT5 gün önce

“Türkiye-Amerika arasındaki münasebetler günden güne gelişiyor”

DÜNYA5 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta Ahıska Türkleri ile bir araya geldi

DİPLOMAT5 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Garibashvili ile görüştü

DİPLOMAT5 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Musk’ı kabul etti

DİPLOMAT6 gün önce

Emine Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Al Sani’nin annesi Şeyha Moza’yla görüştü

DİPLOMAT6 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de

DİPLOMAT1 hafta önce

“Türkiye’nin bölgesinde barış ve istikrarın tesisi amacıyla yürüttüğü diplomatik hamleler takdirle karşılanıyor”

DİPLOMAT1 hafta önce

Emine Erdoğan, Malcolm X’in kızı İlyasa Şahbaz ile görüştü

DİPLOMAT1 hafta önce

“81 ilimizin tamamının çehresini, kentsel dönüşümle değiştirmekte kararlıyız”

DİPLOMAT2 hafta önce

Brezilya Milli Günü Ankara’da kutlandı.

DİPLOMAT4 hafta önce

Endonezya’nın Milli Günü Ankara’da kutlandı

DİPLOMAT3 hafta önce

Vietnam Milli Günü Ankara’da kutlandı

DİPLOMAT2 hafta önce

G20 Liderler Zirvesi Hindistan’da başladı

DİPLOMAT1 hafta önce

Tacikistan Milli Günü Ankara’da kutlandı

DİPLOMAT2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü

DİPLOMAT2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İrlanda Büyükelçisi John Mccullagh’ı kabul etti

DİPLOMAT2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Estonya Büyükelçisi Vaino Reinart’ı kabul etti

DİPLOMAT3 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ortak basın toplantısı düzenledi

DİPLOMAT2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Bankası Başkanı Banga ile görüştü

DİPLOMAT4 hafta önce

“Bizim en önemli referans kaynağımız; eserlerimiz ve hizmetlerimizdir”

DİPLOMAT4 hafta önce

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

DÜNYA2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio ile görüştü

DİPLOMAT4 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret etti

DİPLOMAT2 hafta önce

Emine Erdoğan, Kiev’deki 3. Lider Eşleri Zirvesi’ne video mesaj gönderdi

DİPLOMAT3 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi

DİPLOMAT2 hafta önce

Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Hindistan’da lider eşleriyle bir araya geldi

DİPLOMAT4 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümü dolayısıyla Ahlat’ta düzenlenen etkinliğe katıldı

DİPLOMAT2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon ile görüştü

DİPLOMAT2 hafta önce

“Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırmak için yoğun çaba harcıyoruz”

DİPLOMAT3 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 su ürünleri av sezonu açılış programına katıldı

DİPLOMAT2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MIKTA üyesi ülkelerin liderleriyle bir araya geldi

DİPLOMAT5 gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Musk’ı kabul etti

DİPLOMAT6 gün önce

Emine Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Al Sani’nin annesi Şeyha Moza’yla görüştü

DİPLOMAT2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Büyükelçisi Malena Mard’ı kabul etti

DİPLOMAT2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü

DİPLOMAT1 hafta önce

“Kaymakamlarımız, sorumluluk alanlarının en ücra köşesine kadar uzanan şefkat ve yardım eli olmak mecburiyetindedir”

DÜNYA1 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı’na katıldı

DİPLOMAT4 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarihî nitelikle sayısız reforma imza attık

DİPLOMAT2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan’da

GÜNDEM2 hafta önce

“Orta Vadeli Program’da uygulayacağımız politika sepetiyle, enflasyon sorununu ülkemizin gündeminden kaldıracağız”

DİPLOMAT5 gün önce

Malezya Milli Günü Ankara’da kutlandı

DİPLOMAT5 gün önce

Meksika Milli günü Ankara’da kutlandı

DİPLOMAT2 hafta önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan Başbakanı Modi’yi kabul etti

DİPLOMAT2 hafta önce

“Milletimizi, hak ettiği anayasaya kavuşturma idealimizden hiç kopmadık”

REKLAMLAR
REKLAMLAR

Genç Diplomat

seers cmp badge